top of page

​referenser

Rektor Emma Bohman / Tunaholmsskolan och Peter Rylander                  Foto: Johan Marshall 

Niklas haagman 
Förälder i Trelleborg
Ingegerd hurtig
FÖRÄLDER I MARIESTAD
Pia Lendemar
förälder i Höllviken
Anton andersson
förälder i mariestad

Mats Nordin, Förälder - Stockholm

Hej Peter! Tack för ett fantastiskt föredrag ikväll på Gärdesskolan. Det var mycket länge sedan ett föredrag fängslat mig så starkt och mycket. Du når verkligen igenom med dina budskap! Skulle vilja dela en ”Teaser” / smakprov på detta i flera olika medier. Detta måste komma ut till så många som möjligt i Sverige.

Elev i årskurs 8 – Göteborg

Jag har lärt mig att man ska visa medkänsla och empati och att attityden är väldigt viktig i alla sammanhang. Alla har lika värde och alla ska använda hjärnan och hjärtat när man gör sina handlingar.

Gösta Högberg, Barn- och utbildningschef - Boxholm

Tack för en fantastisk dag!       

Har fått positiva reaktioner från såväl elever och föräldrar, som lärare. Det känns som dina föreläsningar var en bra grund för hur vi ska forma vårt framtida samarbete mellan hemmen och skolan. Jag tror nu att föräldrarna kommer att engagera sig lite extra och tillsammans

med skolan stötta eleverna för att få en bra uppväxt och framtid. Än en gång Tack!

Fredrik Jarny, Rektor Tappströmsskolan - Ekerö

Vi ville ha en boost i skolans värdegrundsarbete och under mina år som både lärare och rektor har jag varit med och tagit del av olika koncept. Fokus denna gången skulle ligga på nätkränkningar och på det destruktiva användandet av t ex mobiltelefoner och sociala medier.

Därför använde vi oss av Respektgympas helhetskoncept med föreläsning för både elever, personal och vårdnadshavare, då det skulle låta budskapet få en bättre effekt.

 

Peter Rylander har en imponerande förmåga att fånga publiken med sitt starka budskap och effektiva sätt att kommunicera ut : "Att visa respekt och ha ett gott bemötande" - och det lämnar ingen åhörare oberörd. 


Flera lärare, vårdnadshavare och elever hörde efteråt av sig med positiv feedback. Flera vårdnadshavare sa: - "Detta borde fler föräldrar och fler människor höra!” Det kan jag instämma i till fullo och vill ge Respektgympa mina varmaste rekommendationer.

Elev i årskurs 8 - Sollentuna

Först fattade jag inte varför du lät så sträng. Men ju mer jag lyssnade på dig så förstod jag bättre och bättre. Dina ord har fått mig att bli en bättre människa.

Magnus och Erik Larsson, Förälder och Elev - Trelleborg

Hej Peter! Jag var och lyssnade på din fina föreläsning i Trelleborg igår. Jag är mycket imponerad av ditt sätt att föreläsa. Du bjöd på dig själv och överförde tonvis av energi på oss föräldrar. Men det viktigaste var ditt budskap Peter. Jag kan inte hitta någonting som jag inte håller med om, det är ju just detta att Sverige har glömt vad som är viktigt. Att förbereda barnen för skola och livet. När jag kom hem och träffade min son Erik, satt vi och pratade om dej, skolan och livet i 2 timmar. Även Erik är mycket imponerad av ditt budskap och inser hur viktigt det är. Jag är född 1962 innan paddor och telefoner, ibland funderar jag på vad man gjorde när man var 14 år. Helt säkert hade man fler verkliga samtal och möten med människor på sin fritid, både inom och utom familjen. Det finns familjer som är tillsammans i samma hus eller rum, men där alla samtidigt befinner sig i helt skilda världar via sina paddor/telefoner även när dom äter.

Maria Sporring, Rektor Sundby skola - Ekerö 

Vi hade länge sökt efter en föreläsare som pratar om respekt, hur man är mot varandra och om att man inte skall kränka andra. En av de främsta anledningarna till att vi valde Peters 

koncept var helhetsperspektivet-att det innefattade pedagoger, elever och föräldrar på samma dag.
 
Peters besök gav ett bestående avtryck hos alla som var med den dagen. Många av pedagogerna kände sig bekräftade av Peters budskap och föräldrarna fick en tankeställare och insikt i barnens agerande i skolan. Eleverna är eniga om att Peters budskap är oerhört viktigt. "Att lyssna på varandra", "att inte på något sätt kränka varandra fysiskt eller via smartphone/dator", "att ingen ska behöva känna sig utanför", "att alla får vara med" är saker som blivit bestående lärdomar hos eleverna från vår värdegrundsdag.  
 
Peter gjorde verkligen ett fantastiskt arbete på vår skola. Hans tydliga budskap går helt i linje med skolans värdegrunder och undgår ingen! Vill ni ta ett helhetsgrepp kring värdegrunds-arbetet som omfattar både elever, pedagoger och föräldrar, kan jag verkligen rekommendera er att anlita Peter i detta viktiga arbete.

Malin Shaaban, Förälder - Nacka

Tack för ditt arbete och engagemang med vår klass i Sickla skola! Din energi smittade av sig och inspirerade oss alla, barn som föräldrar! Sättet som du fick våra barn att inse vikten av respekt för varandra, lärare och skolans värderingar var fenomenal! Upplägget med att träffa barnen en heldag, för att sedan ta ett uppföljningsmöte och informera alla föräldrar om vikten av att stötta sina barn och lyfta viktiga frågor om respekt i hemmet, var även något som uppskattades enormt mycket! Det är ju hemma grunden till fostran skapas. Din tydlighet, ditt språk, din dans, teater och dina historier, gjorde barnen lyriska och fick alla att stanna upp för att tänka och ta till sig dessa viktiga frågor om värdegrunder. 

Ditt besök LYFTE FRÅGOR som vi i klassen sedan kunde jobba positivt vidare med. Tillsammans har vi nu lyckats och idag har vi en mycket lugnare klass med barn och vuxna som mår mycket bättre! Med "Hjärna och Hjärta" - än en gång ett STORT TACK för din investering för våra lärare, oss föräldrar, våra barn och deras framtid.

Kontakta oss för frågor, offert eller bokning

bottom of page